פשטידת רועים

כמות סועדים
זמן הכנה
זמן בישול
סה"כ זמן עבודה
מרכיבים

No ingredients listed yet

הוראות הכנה

1 קג' תפוחי אדמה
6 ביצים
1/4 כפית אגוז מוסקט
מלח.
פלפל שחור לפי הטעם
שמן לטיגון
2 בצלים גדולים קצוצים דק
750 גרם בשר בקר טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט
100 גרם צימוקים(לא חובה)
מלח פלפל
שמן לשימון התבנית

אופן ההכנה:

מבשלים את :

תפוחי האדמה במים כדי כיסוי עד לריכוך
קולפים ומועכים למחית חלקה.
מניחים להצטנן מעט, מוסיפים אל המחית את הביצים אגוז המוסקט ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ושומרים בצד.
מחממים תנור לחום בינוני.
מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים בואת הבצל עש שיזהיב.מוסיפים את הבשר ומטגנים עד להשחמה ומפוררים במזלג במשך הטיגון.
מוסיפים את הצימוקים ואגוז המוסקט ומטגנים עוד 12 דק' מסירים מן האש.ומתבשלי במלח ופלפל לפי הטעם(אפשר להוסיף 2 כפות רסק עגבניות.ומעט פפריקה.רק אם לא שמנו צימוקים)
מצננים מעט ומוסיפים את הביצה.בוחשים הטיב
משמנים תבנית ומשטחים מחצית מתערובת תפוחי האדמה.עורכים מעליהם את הבשר.ומכסים ביתרת תפוחי האדמה.
אופים 45 דק'