ארטישוק ממולא בשר

כמות סועדים
זמן הכנה
זמן בישול
סה"כ זמן עבודה
מרכיבים

No ingredients listed yet

הוראות הכנה

8-10 תחתיות ארטישוק טריים
500 גר' בשר טחון
50 גר' שומן כבש מגורד
10 עלי נענע קצוצים
1 בצל גדול מגורד
ביצה
1 כף פפריקה אדומה
מלח
פלפל
2 כפות שמן
4 עגבניות
4 שיני שום פרוסים

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים בשר טחון,שומן כבש, נענע קצוצה,ביצה,בצל מגורד ושמן.
מניחים ל20 דק' מנוחה.
בסיר רחב מחממים מעט שמן.
פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ.
מניחים את פרוסות העגבנייה כמצע בתחתית הסיר ומעליהם מפזרים שום פרוס.
מפזרים פפריקה,ומלח.
ממלאים בכל שקע בתחתי הארטישוק 2-3 כפות מהבשר הטחון.
מניחים בסיר זה לצד זה.
מכסים ומבשלים על אש נמוכה למשך שעה.
במקרה וחסרים נוזלים יש להוסיף חצי עד כוס מים.